Swiroset.com

Powering future

Zijn infraroodpanelen geschikt voor gebruik in mijnbouwfaciliteiten?

Zijn infraroodpanelen geschikt voor gebruik in mijnbouwfaciliteiten?

geschikt voor gebruik in mijnbouwfaciliteiten

Of ze nu beschermende lak op metalen platen uitharden, toplagen op behuizingen drogen of onderdelen voorverwarmen vóór legerings- of reflow-processen, mijnbouwfaciliteiten hebben veel verschillende soorten warmte nodig. Infraroodpanelen (IR) bieden een zeer efficiënte, goedkope en onderhoudsarme verwarmingsoplossing die kan helpen de productie in beweging te houden en de energiekosten laag te houden.

In tegenstelling tot traditionele convectieverwarmers die 80 tot 90 procent van hun energie gebruiken voor het verwarmen van lucht, dragen vlakke infraroodstralers het grootste deel van hun energie over als stralingswarmte, waardoor ze een hoger stralingsrendement hebben van wel 67 procent. Dit zorgt voor een snellere opwarming en nauwkeurige controle van de oppervlaktetemperatuur, waardoor infraroodstralingsverwarming ideaal is voor industriële uithardings- en droogtoepassingen.

infraroodpanelen

Wanneer je een infraroodpaneel gebruikt als bijverwarming profiteer je direct van de warmtestraling. Ook als een hoofdverwarming is deze manier van verwarmen zeer geschikt. Zeker in een huis dat goed geïsoleerd is. Je kunt dan met een minimaal verbruik zuinig verwarmen op stroom zonder dat jij een dure warmtepomp hoeft te kopen.

Infraroodstralers kunnen worden geconfigureerd met een reeks verschillende reflectoropties om een aangepast verwarmingspatroon te bieden dat ideaal is voor uw toepassing. Ze kunnen ook worden geleverd in een aantal verschillende vermogens en spanningen om aan uw specifieke eisen te voldoen, en ze zijn verkrijgbaar met handmatige of elektronische bediening voor gebruiksgemak. Ze kunnen ook worden gekocht met verschillende configuraties voor de montagebeugels van de verwarming, afhankelijk van de behoeften van uw ruimte.

Zijn infraroodpanelen geschikt voor gebruik in mijnbouwfaciliteiten?

Omdat ze op elektrische energie zijn gebaseerd, vereisen infraroodstralingsverwarmingssystemen minder onderhoud dan andere industriële verwarmingssystemen. Ze hebben ook lagere bedrijfstemperaturen, waardoor het risico op corrosie in gevoelige omgevingen zoals een mijn wordt verminderd. Infraroodstralers produceren geen dampen, zijn veilig aan te raken en werken in een stille modus. Dit in tegenstelling tot traditionele gas-, olie- of vastebrandstofsystemen die een mengsel van gassen en gifstoffen produceren die schadelijk kunnen zijn voor werknemers en het milieu.

IR-straling is niet alleen een zeer efficiënte warmtebron, maar kan ook worden gebruikt om apparatuur en infrastructuur te monitoren op tekenen van degradatie die anders misschien onopgemerkt zouden blijven. Dit is vooral belangrijk voor een mijn waar elke storing grote verstoringen en zelfs veiligheidsrisico’s kan veroorzaken. Warmtebeeldcamera’s kunnen deze subtiele hittevariaties detecteren, waardoor ingenieurs reparaties en andere interventies kunnen uitvoeren voordat problemen escaleren tot ongeplande uitval of downtime.

Voor een deskundig advies over de beste infraroodverwarmingsoplossing voor uw mijnbouwfaciliteit kunt u contact opnemen met de Australische experts op het gebied van technische apparatuur, Nexxis. Ze voeren een breed scala aan toonaangevende merken warmtebeeldcamera’s en zullen hun branche-ervaring gebruiken om het perfecte product voor uw bedrijf aan te bevelen.

Als u contact wilt opnemen, bezoekt u hun website of belt u ze op 1300 88 33 44. Zij kunnen u ook meer informatie geven over andere soorten apparatuur die uw mijnbouwbedrijf ten goede kunnen komen. Ze kunnen bijvoorbeeld infraroodcamera’s aanbieden voor gebruik in gevaarlijke gebieden van Groep I en Zone 0 om werknemers, kabels en machines te detecteren. Deze kunnen vervolgens in realtime worden bekeken, waardoor de efficiëntie en productiviteit van uw bedrijf toenemen. De camera’s identificeren ook eventuele hotspots in uw apparatuur die een teken kunnen zijn van een mogelijke storing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*